Uitgaan

Hollanderwijk 100 jaar - Open Huizenroute op zondag 11 oktober

LEEUWARDEN, 2015 – De Hollanderwijk bestaat dit jaar 100 jaar. Eén van de vele activiteiten in dit jubileumjaar is de Open Huizenroute op zondag 11 oktober. Iedereen die nieuwsgierig is, kan een kijkje nemen in de verschillende open gestelde woningen van de monumentale Hollanderwijk.


– ingezonden –

Na een lezing van Tom Sandijck in het Hollanderhuuske over de ontstaansgeschiedenis van de buurt, kunnen 2 monumenten en 22 woningen bezocht worden. De ontvangst is om 12.45 uur in het Hollanderhuuske. Vanaf 14.00 uur start de route.

Sommige woningen zijn gewoon te bezichtigen, bijvoorbeeld vanwege een prachtige tegeltjesgang of een bijzonder interieur. In andere huizen gebeuren de meest uiteenlopende dingen van diavoorstellingen, het voordragen van gedichten tot muziek maken en kunst schilderen.
Overal waar het affiche van de Open huizen dag op het raam te zien is, kunnen geïnteresseerden naar binnen gaan en zich laten verrassen. Overigens zijn er op de middag zelf ook nog programmaboekjes te krijgen in het Hollanderhuuske of bij het WC de Groot monument.

2-10-2015 15:38 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan