SC Cambuur trapt af in Eredivisie: het eerste puntje is binnen

Sport

SC Cambuur trapt af in Eredivisie: het eerste puntje is binnen

LEEUWARDEN, 5 augustus 2013 - SC Cambuur startte de competitie thuis tegen NAC-Breda met een staande ovatie van de bijna 9000 supporters en eindigde daar de wedstrijd ook mee, met als kers op de taart het eerste competitiepuntje.


Dat was verdiend. Voor de rust kreeg NAC de beste kansen, in de tweede helft was de ploeg van Dwight Lodeweges een paar keer in de buurt van een treffer, maar het bleef 0-0. Saai werd het nooit. Dat kan eigenlijk per definitie niet bij zo’n stand. Er kan ineens wat gebeuren wat de wedstrijd op z’n kop zet. Neem de 53-ste minuut. Elson Hooi mocht zo maar achter de defensie opduiken en alleen op Leonard Nienhuis afstormen. De Cambuur-goalie dreef de NAC-middenvelder naar de buitenkant en die was daardoor niet meer bij machte het tij te keren.
Nog zo’n moment, maar dan aan de andere kant: Jody Lukoki, die na de rust in het veld kwam, zich meteen een smaakversterker toonde, zelfs man of the match werd, piepelde de NAC-defensie zette voor en Lucas Bijker nam de bal meteen op de slof: rakelings naast. NAC raakte voor de rust de lat, een bal van Oebele Schokker scheerde dat deel van de goal in de tweede helft.


De wedstrijd, gadegeslagen door een delegatie van Chievo Verona, was in grote trekken in evenwicht. De thuisclub begon voortvarend, maar na een stief kwartiertje kroop NAC uit zijn schulp en leek de wedstrijd te kantelen. Het offensief was gevaarlijk, maar gelukkig voor Cambuur was de houdbaarheid vrij snel overschreden. De thuisclub rechtte de rug , forceerde de ene corner na de andere, echter zonder voor echt gevaar te zorgen. De wissels na rust moesten voor een extra impuls zorgen. Dat was Lukoki en El Makrini wel toevertrouwd.
Mede dankzij hun inbreng kon je zien dat het elftal is gegroeid sinds het turbulente einde van vorig seizoen. Het voetbal is volwassener geworden, nu nog het scoren. Voor derde maal op rij bleef de productie steken. Lodeweges sprak terecht van ‘ een hele mooie teamprestatie. Een goede start, dit smaakt naar meer.’
SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker; Bakker, Dijkstra (69. Hemmen), Van Moorsel (58. El Makrini); Schokker, Barto, Feldballe (46. Lukoki).


NAC Breda: Ten Rouwelaar, De Roover, Drost, Kwakman, Gilissen, Hooi (82. Seuntjens), Sarpong, Schalk (76. Verbeek), Suk (65. Lurling), Buijs en Van der Weg.


Scheidsrechter: Van Sichem.
DE Man of the match Jody Lukoki
Toeschouwers: 9085
Wedstrijdsponsor: Bouwgroep Dijkstra Draisma
Balsponsor: Pitch en Putt Golf, Leeuwarden
Ballenjongens en – meisjes Kidsclub SC Cambuur


Volgende thuiswedstrijd is 17 augustus tegen FC Groningen. Aanvang 18.45 uur.

5-8-2013 10:27 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Sport

Meer Sport