Opinie

Verenigd Links Leeuwarden: deel Europees FEAD geld moet naar Voedselbank

LEEUWARDEN, 23 september 2014 – Bij Verenigd Links komen ze regelmatig tegen dat mensen (tijdelijk) zijn aangewezen op de voedselbank. De Voedselbank kampt vaak met een groot tekort aan etenswaren en een toenemende vraag, als gevolg van de crisis. Gebruik een deel van het Europese FEAD fonds voor de Voedselbanken, betoogt Addy Stoker voorzitter van Verenigd Links.


– ingezonden –

De commissie maakte eerder dit jaar bekend dat er bijna 4 miljard beschikbaar is voor het nieuwe Europese Fonds voor hulp aan de meest kwetsbaren. (FEAD). Nederland maakt voor het eerst sinds jaren gebruik van dit fonds, echter alleen voor initiatieven die burgers uit hun sociale isolement halen, en niet voor de voedselbanken. Verenigd Links is van mening dat dit anders moet. We leven in een provincie waar het helaas voorkomt dat burgers honger hebben. Veel gezinnen leven een hele week van een pakket van de voedselbank dat voorziet in twee dagen voeding. Het komt voor dat kinderen zonder eten naar school gaan.

In de visie van Verenigd Links zou een deel van het FEAD geld naar de voedselbanken moeten gaan.

Addy Stoker
Voorzitter Verenigd Links

23-9-2014 20:43 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Opinie

Meer Opinie