Restaurant Bosporus: bij ons staat de Rolls Royce onder de grills

Leeuwarder nieuws

Restaurant Bosporus: bij ons staat de Rolls Royce onder de grills

LEEUWARDEN, 26 september 2013 - 'Met een beetje fantasie zit je hier op ons terras aan de Bosporus.' Ahmed Benboga moet er zelf hartelijk om lachen. Met zijn broers Murat en Gokhan is hij sinds februari 2012 eigenaar van het restaurant Bosporus aan De Kelders in Leeuwarden.


De tomatensalsa en yoghurtgerechten worden enthousiast door Ahmed Benboga aanbevolen. 'Allemaal vers. Zojuist gesneden en gemengd. Klanten vragen ons hoe het kan dat ons vlees zo mals is.' Een mysterieuze glimlach verschijnt op zijn gezicht. Ahmed, Murat en Gokhan willen er het beste van maken. Ze startten in een bestaand restaurant en hebben dit nu sfeervol heringericht in de sfeer zoals je bij een Turks-restaurant mag verwachten. De hele zaak is stijlvast uitgevoerd en achterin staat het pronkstuk: een megagrill. De Rolls Royce onder de grills.

Geen camouflage

Ahmed Benboga: 'Die grill hebben we speciaal voor dit restaurant uit Turkije over laten komen. Het is ons pronkstuk en de klanten kunnen precies zien hoe wij het vlees bereiden. Het is ook mooi en zelfs spectaculair om te zien hoe wij hier mee bezig zijn.' Al snel valt het woord authenticiteit, maar wat wordt hier nu precies mee bedoeld? 'Aan het vlees moet je zo weinig mogelijk toevoegen. Kruiden, meer moet eigenlijk niet. In de Turkse keuken worden vrijwel geen sauzen gebruikt. Ja, er wordt in Nederland wel vaak naar gevraagd, maar dan leggen we de bereidingswijze uit. We hebben wel sauzen, maar ze moeten niet dienen als camouflage van een gerecht. Nou ja, als mensen het echt willen, een saus is zo gemaakt.'

Bekendheid

Na ruim een jaar kan de balans al enigszins worden opgemaakt. De drie ondernemers zien een licht stijgende lijn, maar vinden hun naamsbekendheid nog ver onder het gewenste niveau. 'Het is niet gemakkelijk', vertelt Ahmed, maar we staan voor onze zaak en zijn positief over de toekomst. De huurprijs van het pand blijkt sterk te drukken op de omzet van de ondernemers. 'We hebben een tijdelijke verlaging gehad', aldus de ondernemer die bij de ABN-Amro-bank werkte en hier af en toe nog invalt.

Alert

De drie broers hebben ruime ervaring in de Leeuwarder horeca opgedaan en kennen het klappen van de zweep. De alerte dienstverlening op het terras is hiervan een voorbeeld. Stoelen worden na gebruik netjes neergezet, tafels geveegd en klanten worden snel geholpen. Ahmed: 'Dat zijn de kleine dingen die je consequent goed moet uitvoeren. Dat is het gezicht naar buiten. Alles moet kloppen. Het terras moet er goed staan. Je moet inspelen op de wensen van je klanten en de kaart die we bieden moet uitnodigend zijn. Ik denk dat Bosporus gaat slagen. We zijn enthousiast, we werken met eerlijke producten en ingrediënten en alles voor een acceptabele prijs.'

26-9-2013 08:43 1 reacties

Reacties (1)

Ik heb een schilderij van de Bosporus door een bekende Ned. schilder, Gerard Huysser. 50 x 70 cm. Uit 1963. Was al eens op een tentoon-stelling. Wil verkopen wegens ouder worden. Waar heen foto's sturen?

Geplaatst door willem hoogendyk op 3-6-2018 16:46
Meld als ongepast

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws