Koningin Máxima opent vrijdag 13 september het Fries Museum

Leeuwarder nieuws

Koningin Máxima opent vrijdag 13 september het Fries Museum

LEEUWARDEN, 16 juli 2013 - Hare Majesteit Koningin Máxima opent vrijdagochtend 13 september het nieuwe Fries Museum aan het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Het museum richt zich met steeds wisselende exposities op de ontwikkeling van Friesland, de Friese cultuur en haar inwoners.


Na de opening zijn er vier exposities die voor korte of langere tijd te bezichtigen zijn. Ferhaal van Fryslân is een kennismaking met Friesland en de Friezen. De expositie Oud Geld gaat over schoonheid en macht tijdens de Gouden Eeuw. Het Fries Verzetsmuseum geeft een beeld van de beleving van de oorlog in de jaren 1940-1945. De tentoonstelling Horizonnen toont nationale en internationale moderne en hedendaagse kunst over Friesland.
Het nieuwe museum kon mede worden gebouwd met geld uit de nalatenschap van de Friese architect Abe Bonnema. Naar zijn wens staat het in het centrum van de stad en is het ontworpen door architect Hubert-Jan Henket. Het museum heeft een open en transparante uitstraling, de bezoeker staat centraal. De entreehal is een openbare doorgang voor het publiek dat zich door het stadscentrum wil verplaatsen. In het museumgebouw is ook Film in Friesland gehuisvest, met onder andere Slieker Film met drie filmzalen.

16-7-2013 16:07 1 reacties

Reacties (1)

Ik zou graag meer weten over het Fries verzet in de 2e oorlogsjaren. Met name of de naam Kruizinga voorkomt in het Fries Verzet.
Ik ben in het bezit van enkele valse persoonsbewijzen uit die jaren. Graag uw reactie.
Met vriendelijke groet.
Wim Kruizinga.

Geplaatst door W. Kruizinga op 11-2-2019 21:08
Meld als ongepast

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws